Autonoom gemeentebedrijf stedelijk onderwijs Antwerpen
Autonoom gemeentebedrijf stedelijk onderwijs AntwerpenErk Kuppens
Lees verder
Voor Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs (Antwerpen) auditeerden we 100 verwarmingsinstallaties.
Na het uitschrijven van een prijsvraag voor het uitvoeren van 100 verwarmingsaudits in enkele schoolgebouwen van Stedelijk Onderwijs Antwerpen heb ik als projectingenieur technieken kennis mogen maken met Walter Van Noten, also known as HAVACMAN.

Walter is een bijzonder gedreven man met een passie voor HVAC in de utiliteitsbouw. Dit uitte zich in zeer uitgebreide en gedocumenteerde verwarmingsaudits, waar Walter niet enkel het strikt noodzakelijke deed. Walter spit complexe materie uit, waarna hij dit op een eenvoudige manier kan uitleggen én staven.

Opvallend is dat Walter graag deelt in zijn expertise en dit ook ziet als zijn roeping. De samenwerking met Walter was op professioneel en menselijk vlak bijzonder aangenaam. Een aanrader. Pieter-Jan Verbraken Projectingenieur, Stedelijk Onderwijs Antwerpen Als hulp voor het opzoeken van gebreken in stookinstallaties, om advies en opleiding aan onderhoudspersoneel te geven, hierin is Walter een kei.

Erik Kuppens, meet-en regeltechnieker bij AGSO
Pneumatex/Resus
Pneumatex/ResusKarl Willemen
Lees verder
We waren vereerd toen ondernemer Karl Willemen (Pneumatex/Resus) ons vroeg om zijn installatie onder handen te nemen.

Mijn verwarmingsinstallatie is absoluut uniek, omdat ze een extreem zeldzame combinatie van allerhande exotische principes is die ik voor m'n eigen plezier ontwierp. Energiebronnen zijn zon + aardgas, er zitten warmtepompen in, meerdere buffertanks (van 500 liter, 3000 liter en 60.000 liter) en een zeer complexe regeling. Hoewel er geen enkele beperking was inzake budget en tijd, slaagde mijn installateur (nochtans een vertrouwenspersoon) er maar niet in de installatie naar tevredenheid te laten werken.

Allerhande regeltechnische en hydraulische zaken bleven aanhoudend mislopen, tot ik het beu was en Havacman contacteerde. Wat hij hier deed, heeft mij buitengewoon gecharmeerd. Met rustige vastberadenheid en kennis van zaken heeft hij de volledige problematiek gedegen in kaart gebracht, geanalyseerd en stap voor stap verbeterd. Ik kan hem in eer en geweten aan iedereen aanbevelen als één van de meest gedegen allround vaklui die ik ken (en ik ken er héél veel!)

Karl Willemen, Resus
Ursulinen Mechelen Campusssen
Ursulinen Mechelen CampusssenFrancis Van Caer
Lees verder
Ursulinen Mechelen heeft campussen in Mechelen en sint-Kathelijne-Waver.

Lees hoe we hun verwarmingsinstallaties optimaliseerden met  opmerkelijke resultaten: Ik ben een enorm tevreden klant. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Snelle service. Grote flexibiliteit. Probleemoplossend denken is een sterke PLUS. Je rapportcijfer is een tien (10) zonder enige twijfel.

Francis Van Caer, Algemeen Directeur, Ursulinen Mechelen en Hagelstein
Ursulinen Mechelen Basisschool
Ursulinen Mechelen BasisschoolWim van Dessel
Lees verder
Voor de basisschool van Ursulinen Mechelen maakten we een studiedossier voor renovatie van de stookplaats: Fijne samenwerking, uitgebreide studie, volledig en uitgebreid dossier, prima opvolging en nazorg, effectieve besparingen.

Wim Van Dessel, directeur, basisschool Ursulinen
Ursulinen Mechelen Basisschool
Ursulinen Mechelen BasisschoolKirst Nulens
Lees verder
Voor Universiteit Antwerpen, onderzochten we de stookplaatsen op overeenstemming met NBN 61-001.

Als technisch coördinator (freelance basis) voor de Universiteit Antwerpen doen we beroep op Havacman voor het auditen van de stookplaatsen. Dit tot grote tevredenheid. Havacman brengt de pijnpunten van grote/complexen installatie aan het licht. Waar anderen op component-niveau blijven steken, denkt Havacman op systeemniveau. Door de combinatie van hands-on mentaliteit, meer dan gezond logisch verstand en jarenlange ervaring steek Havacman met kop en schouder boven het verwarmingsaudit-veld uit. Aanrader.

Krist Nulens, Ingenieur, Technisch coördinator voor de gebouwen UA